AFRIKA 2019

 

Efterfølgende er en illustreret rejsebeskrivelse baseret på den dagbog jeg førte undervejs, og suppleret med billeder. Det er næsten nøjagtigt 20 år siden jeg besøgte Afrika på egen hånd med en god kammerat - denne gang var det med min familie.

For ikke at gøre siderne for tunge at downloade, er turbeskrivelsen delt op i flere etaper, som det efterfølgende............en uge af gangen.

Afrika Uge 41

Afrika Uge 42

Afrika Uge 43

Deltagerne på turen var os selv - Familien Bunkeflod - 2 voksne og 2 børn. Turen var færdigpakket fra det danske rejseselskab Flamingo Tours - og bestod af en 16 dages pakke med 7 overnatninger på en privat (danskejet) lodge der hænger sammen med Kruger National Park i Sydafrika, og efterfølgende 5 nætter på Zanzibar. Der imellem, samt før og efter et par dages rejseaktivitet. Det tager LANG tid at kommer rundt i Afrika.

Skulle du være en der har fundet denne side,  fordi du selv står og skal afsted på en tur som denne - så kontakt mig på mail'en ovre til venstre.

 

Turbeskrivelse:

Højdepunkter

Game drives på Lamai Safaris private ”Big Five” område – mulighed for at opleve ”The Big Five”

Picnic og game drive ved Olifantsfloden – oplev flodheste, krokodiller og elefanter

Panoramaruten i Drakensbjergene – smukke udsigter og betagende vandfald

Blyde River Canyon – verdens tredjedybeste kløft og en af de smukkeste i verden

Zanzibar – paradisstrande, smukke koralrev og spændende udflugtsmuligheder

Ønsker du andre overnatningssteder eller flere/færre nætter på Zanzibar?

Skriv til os! Så skræddersyr vi gerne dit program.

Udrejse fra Danmark

Vi flyver fra Danmark om eftermiddagen, og flyver mod Sydafrika med mellemlanding(er) undervejs.

Ankomst til Sydafrika

Vi ankommer til Johannesburg lufthavn, hvor vores chauffør tager imod os. Vi kører ud af Johannesburg og op gennem den yderste del af Drakensbjergene og mod det populære low weld område, hvor Lamai Safari er placeret. Det tager 5-6 timer at køre, inklusiv et par stop undervejs, hvor du kan strække benene og samtidig har chancen for at se de første dyr. Under åben himmel.

Game drive i Big Five-området

Vi bliver hentet tidligt om morgenen for at køre på en stemningsfuld morgen game drive. Dyresporene efter nattens aktiviteter er stadig friske, og vi bliver kørt ud i området, hvor vi har mulighed for at opleve ”The Big Five” (Elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard). Vi har også en chance for at opleve mange af de andre ikoniske afrikanske dyr såsom giraffer, zebraer, kuduer, vortesvin og impalaer.

Vi gør holdt ved et smukt udsigtspunkt, hvor kaffe/the nydes, mens vi bliver varmet af solens første stråler.

Vi returnerer og spiser morgenmad på lodgen. Herefter kan man slappe af ved poolen, eller ved et af de små udsigtssteder/terrasser der har udsigt til dyrene.

Om eftermiddagen tager vi på bush walk* med en ranger, der fortæller om de dyrespor og planter som vi spotter undervejs. På en bush walk har vi mulighed for at komme tæt på dyrene på en helt anderledes måde end i bil. Rejser du med børn, skal du være opmærksom på, at børn under 12 år ikke må deltage i bush walk (gældende lovgivning).

Når vi kommer tilbage, er der hygge indtil middagen serveres.

*Rejser du i de sydafrikanske sommermåneder, byttes bush walken ud med en game drive med fokus på dyrespor. Her kan børn ned til 3 år deltage. Sigtbarheden i den tykke bush er om sommeren for dårlig til, at det er sikkert at bevæge sig rundt til fods i bushen, men hvis rangeren vurderer, at det er sikkert, kan du få lov at gå en lille tur ud af bilen i et område med god sigtbarhed.

Drakensbjergene og Blyde River Canyon

Vi spiser morgenmad på lodgen og kører mod de imponerende Drakensbjerge, der med sine klippeformationer og mange udsigtspunkter altid imponerer. Blyde River Canyon skærer sig igennem den nordlige del af bjergene, og er med sin frodige subtropiske vegetation en af de smukkeste kløfter i verden.

Vi spiser frokost i bjergene på et hyggeligt spisested og fortsætter til Graskop og videre til Pilgrim’s Rest en tidligere guldmineby - hvor der vil være mulighed for lidt shopping. Derudover stopper vi også ved The Three Rondavels, der er tre bjergformationer, der har form som de traditionelle sydafrikanske hytter.

Vi skal også se Bourke’s Luck Potholes’ smukke vandfald og helt unikke røde klippeformationer, der markerer begyndelsen til Blyde River Canyon. Videre oplever vi også udsigtspunktet, der kaldes ”God’s Window” på grund af den helt imponerende udsigt over den frodige nationalpark. I klart vejr kan man ane horisontens bue.

Mætte af oplevelser vender vi tilbage til lodgen, hvor middagen og hygge i

Olifantsfloden

I dag går turen til Oliphant River, hvor vi har mulighed for at opleve blandt andet flodheste, krokodiller og elefanter, som bader langs floden. Vi kører på game drive i området omkring floden og får uden tvivl en masse fantastiske dyreoplevelser.

Undervejs holdes picnic i området – en hyggelig og helt særlig oplevelse. Efter en begivenhedsrig udflugt vender vi tilbage til lodgen.

Afslapning eller aktiviteter i området

Dagen er til fri disposition, og der er mulighed for at bestille ekstra aktiviteter, hvis det ønskes. Udbuddet af aktiviteter kan variere, men kan eksempelvis være:

Quad bike i Big Five-området inkl. game drive - Besøg hos den tamme flodhest Jessica og Reptilparken - Besøg i landsby med smagsprøver på traditionelle, sydafrikanske retter - Bådsafari på Blyde Dam og besøg på bilmuseum - Game drive i den officielle del af Kruger Nationalpark - Danseshow med traditionel, sydafrikansk dans

Flere Big Five-oplevelser

Dagen er afsat til fantastiske Big Five-oplevelser i Lamai Safaris eget private område i forbindelse med Kruger Nationalpark. Vi kører på oplevelsesrige game drives med mulighed for at opleve de fascinerende, vilde dyr, og mellem de planlagte game drives har vi mulighed for at slappe af på lodgen.

Frokost spises enten på lodgen eller i bushen, afhængig af hvordan det passer ind med det øvrige program.

Om aftenen er der mulighed for at spise middag under åben himmel og

hygge i bålets skær.

Game drive og sundowner

Vores sidste dag starter med en morgen game drive.

Herefter spiser vi morgenmad og har nu lidt tid til at nyde dagen og omgivelserne.

Ved aftenstid kører vi ud til vores fantastiske spot i Big Five-området, hvor vi kan se solen gå ned over bjergene, mens vi nyder et glas bobler og snacks.

Vi har mulighed for at spotte løver på udkig efter bytte, elefanter der trætte efter dagens indtag står og halvsover mellem træerne, og hyæner der nysgerrigt kommer helt tæt på bilen. Når vi vender tilbage til lodgen, er der middag og hygge ved bålet.

Overnatning i Johannesburg

Det er blevet tid til at tage afsked med det fantastiske dyreliv ved Lamai Safari Lodges. Vi kører til Johannesburg, hvor vi overnatter på Protea Hotel i nærheden af lufthavnen.

Johannesburg - Zanzibar

Vi takker Sydafrika for de mange gode oplevelser og kører til lufthavnen i Johannesburg.

Vi flyver derfra til Zanzibar, hvor vi checker ind på et flot 4-stjernet hotel beliggende ved en af de flotteste strande i verden.

Zanzibar Badeferie

De sidste dage af jeres rejse vil blive brugt på denne paradisø, hvor selvforkælelse er nøgleordet. Nyd badeferien på hotellet. Das på de drømmelignende strande med hvidt sand, krystalklart vand og grønne palmetræer. Sug solens stråler til dig ved pool området, eller find skygge ved palmetræerne.

Risikoen for at blive for magelig, og gro fast til en strandstol, er reel. Derfor kan det anbefales at benyttes sig af vandsportsaktiviteterne på stedet. Her kan du få et sug i maven, og adrenalin i kroppen.

Zanzibars kyst er perfekt til dykning og snorkling, grundet koralrev og de smukke farverige fisk.

Hjemrejse

Vi kører til lufthavnen, og flyver hjem til Danmark.

Hjemkomst til Danmark

Velkommen hjem fra en uforglemmelig rejse!

 

 

 
Sidst opdateret :

02. januar 2020 TEAM MAXIMUM : 
21:39:08 © JWJ 2001-05