Uge 29.


Mandag d. 16/7-2001.

I dag var på forhånd stemplet som værende en mindre interessant dag - Vi skulle nå helt til Monterey (CA), ude ved kysten, oppe under San Francisco. Køreturen blev ikke kortere af, at vi ikke var nået længere end ca. 100 km fra Las Vegas dagen før, så alt i alt skulle der tilbagelægges ca. 800 km.

Vi checkede ud af vores kasinohotel omkring kl. 9.30, for at starte med at køre vestpå. Først Barstow, derefter Bakersfield, så Fresno, og endelig ville vi være i Monterey hos min "onkel" Mogens, som vi skulle besøge en dags tid.

Vores nye sportsvogn gik som en drøm, og efter en smule besvær med at finde rundt i lille snørklede Monterey (det var ved at blive mørkt), ankom vi kl. 19.30 - udmattede efter en lang køretur.

Mogens og Mopsy (hunden), var i topform, og tog vel imod os. Vi blev lynhurtigt indkvarteret, og fik derefter besked på at sætte os ind i hans bil, for derefter at køre ned til byens bibliotek, hvor vi gratis kunne bruge computere med internetadgang. Endelig fik jeg sendt en lille hilsen hjem til Danmark.
Derefter tog vi på restaurant, hvor vi spiste aftensmad, og så hjem igen for at sove.


USA 0052.jpg (59264 byte)

Gammel indianerlandsby. Canyon de Chelly.

USA 0053.jpg (48669 byte)

Jacob i bunden af Canyon de Chelly.

USA 0054.jpg (45243 byte)

Klippeformationer. Canyon de Chelly.

USA 0055.jpg (35615 byte)

Tøsen ved udsigtspunkt over Grand Canyon.

USA 0056.jpg (73415 byte)

Udsigt fra toppen. Grand Canyon.

USA 0057.jpg (50726 byte)

Udsigt fra toppen. Grand Canyon.

 

USA 0058.jpg (44347 byte)

Tøsen & Jacob. Grand Canyon.

USA 0059.jpg (47257 byte)

Udsigt fra toppen. Grand Canyon.

USA 0060.jpg (46119 byte)

Udsigt fra toppen - Angels Landing. Grand Canyon.

USA 0061.jpg (48148 byte)

Udsigt fra toppen. Grand Canyon.

USA 0062.jpg (53049 byte)

Damplokomotiv. Grand Canyon.

USA 0063.jpg (17705 byte)

Solopgang. Grand Canyon.

 

Tirsdag d. 17/7-2001.

Vi tillod os simpelthen at sove helt indtil kl. 9 i dag. Der var ingen stress, og det eneste punkt på dagsordenen var, at vi skulle på den store sightseeing med Mogens som guide i Monterey og omegn.

Først tog vi på en rundtur i selve Monterey, som er en virkelig dejlig lille meget køn by, der ligger helt ude ved Stillehavet - Byen hedder egentlig Monterey Peninsula, fordi den er omgivet af vand på 3 sider.
Vi så også midtbyen, og var nede og daske rundt på Fisherman's Wharf - en del af den gamle fiskehavn - hvorefter vi kørte ud af byen ad Cannery Row, en gade hvor der i sin tid lå rigtig mange fabrikker, der hældte sardiner på dåse, og derefter varmebehandlede dem.

Nu gik turen ud til Peebles Beach, der er et meget eksklusivt område, hvor der ligger villaer i millionklasse, og strande der er omkranset af ekstremt dyre golfklubber, med skræmmende priser på medlemskaber.
I den anden ende af Peebles Beach ligger byen Carmel (eller Carmel-By-The-Sea), hvor bl.a. Clint Eastwood i sin tid var borgmester (han bor nu i Peebles Beach), en pæn lille meget charmerende og velorganiseret by.
Herfra gik turen tilbage til Monterey, hvor vi skulle have frokost, og afleverer Mopsy, som ikke måtte komme med ud til Point Lobos N.P., der stod på eftermiddagens program.
Vi kørte fra Monterey igen, og stillede bilen. Derefter gik vi en skøn tur gennem området, og nød det lidt barske, men meget naturskønne område, som dannede front mod Stillehavet - og bar præg af det.

Hjemme igen tog vi os et lille hvil, og mens Mogens trissede rundt hjemme, kørte vi ned med slæden, og fik tanket op, så den var klar til afgang næste morgen, hvor vi skulle afsted til San Francisco.
Vel tilbage på Via Guyaba (som det lykkedes os atter engang at ramme forbi !), fulgtes vi atter alle sammen ad ned til en aftensvandring på Fisherman's Wharf, hvor vi rigtig kunne nyde lugten af havn og fisk, mens søløverne larmede det bedste de havde lært ude i bugten mellem bådene.

Aftensmaden blev en særdeles velvoksen pizza, og bagefter så vi en film om San Francisco og omegn, hvorefter vi blev sendt i seng, for at være veludhvilede og klare i hovederne dagen efter.


Onsdag d. 18/7-2001.

Jeg vågnede op til en rar fornemmelse - min forkølelse, som havde forfulgt mig siden Grand Canyon, var gået væk. Til gengæld var det Tøsens tur til at begynde snøvleriet. Staklen vågnede ved 8-tiden i dag, knap så veludhvilet som undertegnede efter en urolig nattesøvn.

Efter morgenmaden begyndte vi dagen med at besøge et stort akvarium nede i Downtown Monterey, før vi for alvor satte snuden mod San Francisco.
Virkeligt flot var hvad det var - uhyggeligt mange store akvarier, hvor man gennem tommetykt glas kunne studere en masse dyreliv fra havet omkring Monterey Peninsula.

Kl. 11 blev vi hentet ved akvariet igen af Mogens, hvorefter vi blev transporteret tilbage til hans hus, for at få pakket dytten, så vi kunne være rullende omkring kl. 12.
Efter en kop kaffe derhjemme, blev vi forsynet med en overdådig indkøbspose med diverse fødevarer og drikkelse, og derefter satte vi ud for at tilbagelægge de 200 km mod San Francisco.

Det gik nemt, og selvom trafikken ind mod storbyen blev forholdsvist voldsom de sidste 20 km, kom vi frem i hel tilstand, og blev indkvarteret på Hotel Remo i North Beach, ude ved Fisherman's Wharf - tæt på Chinatown.
Vi læssede af, og fortsatte derefter med det samme ned til Chinatown, hvor vi tullede rundt et par timer, og gik bagefter ned til Fisherman's Wharf, for at se hvad de havde at byde på. Vi nød i stor stil de pudsige veje, der er så karakteristiske for San Francisco, de tonser op og ned overalt i byen, og de gamle cablecars bimler rundt midt på alle de større veje. 
San Francisco er en dejligt totalt ustresset by at opholde sig i. Selvom den er stor, er der slet ikke det vilde storbypræg over den.

Nede på Fisherman's Wharf fandt vi et kaffehus, hvor vi over en god kop frisklavet kaffe fik skrevet en ordentlig stak postkort hjem til lille Danmark.

Pludseligt var klokken omkring 21, og mens mørket faldt på, begyndte vi at bevæge os op mod Telegraph Hill, som lå i nærheden af vores hotel.
Som navnet antyder er det en høj bakke, der ligger midt i downtown, og der er fremragende udsigt over både San Francisco Bay og selve byen. Lysshowet (når det er mørkt) er helt fantastisk hen over byen, og over den gamle hængebro (Oakland Bay Bridge), der er forsynet med pærer på kablerne. Dette utrolige syn gjorde ikke fornøjelsen, efter en meget skummel tur op til udsigtspunktet, mindre.

Omkring kl. 22 returnerede vi til vores hotelværelse, hvor noget af al den mad Mogens havde foræret os, blev nydt. Derefter atter engang sengetid, efter en begivenhedsrig dag.


USA 0065.jpg (11343 byte)

Solopgang. Grand Canyon.

USA 0066.jpg (55702 byte)

Tøsen er klar. Hike i Grand Canyon.

USA 0067.jpg (60681 byte)

½-vejs nede. Hike i Grand Canyon.

USA 0068.jpg (77756 byte)

Helt nede - 1 km til toppen (i højden). Hike i Grand Canyon.

USA 0069.jpg (81326 byte)

Pause før retræte. Hike i Grand Canyon.

USA 0070.jpg (64316 byte)

Jacob på vej mod toppen. Hike i Grand Canyon.

 

Monterey 001.jpg (66106 byte)

Point Lobos N.P. Monterey.

Monterey 002.jpg (58114 byte)

Point Lobos. Monterey.

Monterey 003.jpg (78508 byte)

Cannery Street. Monterey.

Monterey 004.jpg (75482 byte)

Kysten. Monterey.

Monterey 005.jpg (72820 byte)

Typisk hus ved kysten. Monterey.

Monterey 006.jpg (80264 byte)

Point Lobos N.P. Monterey.

 

Torsdag d. 19/7-2001.

Vi bestemte os allerede i går for, at vi ville forlade San Francisco i dag. Derfor startede vi dagen med at rømme hotelværelset, og transportere vores tasker tilbage til bilen, som holdt sikkert parkeret nede omkring Fisherman's Wharf. Derefter strøg vi direkte til havnen, for at hoppe på en havnerundvisning med båd.

Det viste sig at være en succes. Man blev udstyret med et sæt høretelefoner og en modtager, hvorved det blev muligt at få alle de nødvendige informationer, om hvad det nu lige var vi så eller skulle kigge efter.
Sejlturen gik helt ud under Golden Gate, som var fascinerende at se nedefra, og derefter tilbage i bugten ud for San Francisco, hvor vi sejlede tæt forbi det kendte Alcatraz fængsel.

Da vi kom i land igen, gik vi lidt rundt på Fisherman's Wharf, hvorefter vi genfandt dytten, og kørte ud langs San Franciscos havnefront til Fort Point - en gammel militærfæstning der ligger under den ene af Golden Gate's forankringer. Her spiste vi frokost, mens jeg atter engang sad, og beundrede bygningsværket nedefra.
Omkring kl. 15 startede vi turen nordpå. Dagen før havde jeg ringet til en campingplads oppe omkring Ukiah (ca. 200 km fra San Francisco), og destinationen blev et lille sted kaldet Kellys Kamp ved Clearlake.

Turen gik meget langsomt pga. tung trafik langt ud nord for byen. Derfor fandt Tøsen en genvej, der gik bort fra Highway 101, og førte os en smule ind i landet i stedet for.
Det viste sig at være en rigtig dejlig lille snoet vej, som gennem bakke og dal lige så stille førte os nærmere Clearlake. Kalechen blev kørt ned, og med solbrændte ansigter ankom vi omkring kl. 18.30.

Kamp'en var et godt valg. Der kunne laves bål i dertil indrettede områder på hver eneste plads, og der var ikke mange kunder i biksen, så for 18,5 USD fik vi en rigtig lækker lille plads. Vi bestemte os hurtigt for at blive i 2 dage.
Aftensmaden blev 2 dåser chili con carne, som vi kastede på bålet og spiste i mangel af bedre udstyr spiste direkte ud af dåserne.

Sengetid nærmede sig ca. da mørket faldt på.


Fredag d. 20/7-2001.

Vågnede efter den første nat i vores medbragte telt. Nogen mere veludhvilede end andre ! 
Dagen i dag var tænkt som en sumper. Vi skulle ikke noget specielt udover at trille en tur i dytten, handle lidt, og så ellers ligge lidt ved en sø på vores campingplads og slikke lidt solskin.

Omkring middagstid satte vi kursen mod Nice, for at finde ud af, om der var mulighed for at komme ud og bade i den forholdsvist store Clearlake sø, som lå ca. 5 miles fra vores camping.
Vi kørte derudaf med kalechen slået ned, og fandt også noget, der kunne kvalificerer sig som værende en lille strand, hvor vi slog os ned, og holdt til det i ca. 1 time før varmen blev for voldsom.
Derefter forlod vi atter stedet for at drøne hele vejen rundt om Clearlake, og derefter returnerer til vores campingplads.

Dagens mål var blandt andet, at vi skulle have fundet en lille flaske sprut til at varme os før sengetid, og der ud over manglede vi noget campingudstyr, som det faktisk lykkedes os at finde i en lille by i søens sydlige ende.
Skæbnen ville så, at vi på vejen tilbage tog et sølle sving forkert, hvilket kostede en omvej på ca. 40 km, så da det langt om længe lykkedes os at komme tilbage til campingpladsen, gjaldt det bare om at komme på hovedet i den lille så der hørte til dette område, og ellers bare lave ingenting resten af dagen.

Aftenen bragte det mest primitivt tilberedte måltid på bordet. Vi havde skaffet et sæt aluminiumsgryder til at varme maden i, og dette skete over åbent bål.
Marshmellows havde vi naturligvis også skaffet - de blev spiddet, grillet og indtaget lune sammen med friskplukkede brombær, som Tøsen havde skaffet.
Vi havde fremtryllet lidt ekstra brænde fra skoven med campingpladsen tidligere på dagen, så vi havde lys til at blive op længe, mens vi sippede til en billig Brandy.


Monterey 007.jpg (83827 byte)

Sjov stamme - Point Lobos N.P. Monterey.

Monterey 008.jpg (109674 byte)

Betonbro. Monterey.

USA 0074.jpg (31287 byte)

Ubåd fra WWII. San Francisco.

USA 0075.jpg (32099 byte)

Golden Gate. San Francisco.

USA 0076.jpg (31427 byte)

Alcatraz. San Francisco.

USA 0077.jpg (27665 byte)

Golden Gate. San Francisco.

 

USA 0078.jpg (56329 byte)

Peabody med fin udsigt. Upper Lake.

USA 0079.jpg (56800 byte)

Vejen til Fort Bragg. Turen til Humbolt S.P.

USA 0080.jpg (37002 byte)

Fort Bragg. Turen til Humbolt S.P.

USA 0082.jpg (39992 byte)

Kyststrækning. Turen til Humbolt S.P.

USA 0084.jpg (46432 byte)

Dorthe i Reedwood. Turen til Del Norte S.P.

USA 0085.jpg (68986 byte)

Træskulpturer langs vejen. Turen til Del Norte S.P.

 

Lørdag d. 21/7-2001.

Nattesøvnen denne gang bragte flere bevidstløse timer end forrige nat, selvom populationen på den lille campingplads var tiltaget, og vi derfor ikke længere stort set var alene på området. Vi stod op omkring kl. 8.30, og gik lige så stille i gang med at få tændt et bål til at varme vand til kaffen på.

Omkring kl. 11 var det afgang mod Humbolt S.P., hvor vi satsede på at finde et sted at camperer den næste nat.

Vi nåede til Ukiah ret hurtigt, og så mente Tøsen. at det var bedre at stikke snuden mod vest, og kører ud til kysten, og Fort Bragg, hvilket vi gjorde.
Vejen kringlede sig derudaf ca. 30 miles (48 km), og pludseligt lå havet for snuden af os, og vi var endelig i Fort Bragg, som viste sig at være en rigtig lille hyggelig by (ca. 500 indbyggere), hvor vi gjorde middagsstop, for at få den obligatoriske kop kaffe.

Derefter startede vi ca. 50 km mod nord langs kysten, for derefter at ankomme til Leggett. dette stræk var ganske utroligt. Vi kørte langs kysten, faktisk på skrænten som udgjorde USA fysiske afgrænsning mod det kæmpestore Stillehav.
Solen strålede fra en skyfri himmel, kalechen var nede, og radioen spillede rigtig rigtig god musik - stemningen over udsigten var i top - det eneste negative var, at benzinmålere nåede kritisk (virkelig kritisk) tæt på 0, mens der stadig var langt til den nærmeste by.
Vi trillede dog i funktionsdygtig tilstand ind i Leggett, og fik til vores store lettelse fyldt tanken helt op igen - det var rart !

Derefter fortsatte vi de sidste 50 miles mod Humbolt Redwood S.P., hvor vi skulle have gaflet en campingplads. Landskabet skiftede, og strækket op langs kysten var uhyggeligt smukt, og pludseligt var vejen afgrænset af kæmpestore grønne redwoods.
De træer er simpelthen så kæmpestore og høje, at jeg som lille dansker kan have svært ved at kaperer det !

Vi fik en plads de, hvor vi gerne ville være, slog teltet op, og trissede en tur ned til en flodleje i nærheden, hvor vi satte os til at læse og hygge lige så stille.

Omkring kl. 19 blev aftensmaden tilberedt, og vi tog det stille og roligt resten af aftenen i selskab med chili con carne, bål, Brandy og Marshmellows.


Søndag d. 22/7-2001.

Der var dømt syvsover til morgen. Vi kom først ud af den dobbelte sovepose omkring kl. 9.30, men var derefter heller ikke mere end 1 time om at få spist morgenmad, og pakke teltet ned.

Turen gik fra vores camping, hvorefter vi ned til det til Humbolt S.P. tilhørende visitor center, for at se om de havde åbnet deres udstilling (hvilket de havde), og for at nasse noget gratis kaffe til de sidste stykker kransekage fra Mogens i Monterey.

Bagefter trillede vi 4 miles op af vejen til et sted kaldet Founders Groove, hvor et af de til dags dato største registrerede Redwood træer står.
Det blev en fin lille vandring, hvor vi pludseligt stod foran det største træ jeg nogensinde har set - ca. 120 m høj, og 3,5 m i diameter ved bunden - Imponerende.
Lidt længere nede af stisystemet lå The Dyersville Giant. Dette træ væltede for ca. 10 år siden, men er om muligt endnu større end det træ vi lige havde set. Denne stamme var toppet omkring 140 m oppe, og var rundt regnet 2000 år gammel.

Dagens distance var ca. 200 km til en anden State Park kaldet Del Norte, med et pit stop i Crescent City. Ikke nogen voldsom distance, så vi havde tænkt os at gøre atter et holdt i Eureka (omtrent midtvejs mellem Humbolt S.P. og Del Norte S.P.).
Turen gik langs kysten, hvor der omkring Eureka blev ret tåget, hvorfor vi ikke gjorde andet stop end for at handle.
På turen op langs kysten oplevede vi et pudsigt fænomen. Omkring 500 m inde fra kysten kunne man mange steder se, at tågen stoppede, og der var skyfrit med masser af sol, mens der i den yderste bræmme langs kysten var en tyk hvid kold klam tåge.
Det blev til et lille stop i en turistbiks ved Klamath, hvor vi så en udstilling omkring indianere, og gloede på en masse små grimme souvenirs i redwoodtræ.

Omkring kl. 16 ankom vi til dagens camping (Mill Creek), som lå godt gemt af vejen nede i en dal. Her blev vi indkvarteret, hvorefter vi drønede et smut til Crescent City - en dødsyg lille by ved kysten - Dog med en seværdighed i form af et ca. 150 år gammelt fyrtårn, som lå på en lille klippeø lidt ude fra kysten. (Virkelig flot, og meget fotogent)

Vi kørte en tur gennem byen, fandt en pengemaskine, før vi atter kørte tilbage for at hygge os med bål og dåsemad indtil det blev sengetid igen. 


USA 0086.jpg (67584 byte)

Afslapning efter voldsom nedstigning. Del Norte S.P.

USA 0087.jpg (56309 byte)

Campingen. Del Norte S.P.

USA 0088.jpg (47114 byte)

Gammelt fyrtårn. Crescent City.

USA 0090.jpg (42876 byte)

Jacob laver bål. Del Norte S.P.

USA 0091.jpg (33992 byte)

Dorthe laver kaffe. Del Norte S.P.

USA 0092.jpg (57965 byte)

Kyststrækning. Turen til Honeyman S.P.

 

Sidst opdateret :

03. december 2020 TEAM MAXIMUM : 
22:00:11 © JWJ 2001-05