BORNEO 2002

Turen i år skulle gå østpå igen. Efter succes'en med Thailand for to år siden, var vi begge ret optaget af idéen om at tage tilbage, og "undgik" rent faktisk kun med nød og næppe at tage til Thailand igen. Vi bestemte os for at tage lidt længere sydpå  og endte med en (på kortene) stor eksotisk udseende ø kaldet Borneo i Malaysia.

Borneo er verdens 3. største ø, og med lidt over 3 uger i tasken, er man nødt til at begrænse sig. Udgangspunktet var, at vi kun ville rejse i den malaysiske del - hvilket allerede skærer øens areal ned til ca. 25% af den samlede størrelse. Derefter bestilte vi flybilletter med ankomst i den nordlige del af øen (Kota Kinabalu), og med afrejse fra den sydlige del (Kuching) - hvilket betød vi skulle rejse ca. 1000 km mens vi var der.

Derefter gik planlægningen i gang, og turen kom til at arte sig nogenlunde som det fremgår af kortet nedenfor :

Ankomst fra København via Singapore til Kote Kinabalu (2.). Bjergbestigning på Mount. Kinabalu (4.), afslapning i Tunku Abdul Rahman NP (3.). Fly fra Kota Kinabalu over Sibu til Kuching (5.). Ophold i Bako NP (6.). Retur til Singapore til hjemrejse.

Den malaysiske del af Borneo består primært af de to stater Sabah og Sarawak (mest velhavende), og jeg kan godt afsløre, at det IKKE er nemt at finde nogen som helst former for information eller kort over øen, da informationsniveauet sjovt nok stadig bærer præg af hemmeligholdelse pga. en gammel angst for at japanerne eller kineserne skulle finde på at bruge øen i krigssammenhænge.

Rejsedagbog :


Sidst opdateret :

03. december 2020 TEAM MAXIMUM : 
22:00:11 © JWJ 2001-05